Kalibrering af CO2-måler på RoomAlyzer FULL

RoomAlyzer FULLs interne CO2-måler er selvkalibrerende, og derfor skal du i udgangspunktet ikke gøre noget ved den. Sensoren kan dog blive slået ud af kalibrering, hvis den udsættes for fx stød og slag, eller hvis den har ligget længe uden at være i drift. Du kan derfor komme i en situation, hvor kalibering kan være nødvendigt for at sikre præcise målinger.

Du udfører en kalibrering således:

1. Placer apparatet i frisk luft (udendørs) ved en luftfugtighed lavere end 65 RH%, og lad den stå der i mindst 15 minutter.
  2. Sæt magneten på magnet-symbolet i ca. 12 sekunder (afvent tre hurtige blink i rødt/grønt/blåt). Pas på ikke at ånde i retning af sensoren, mens du kalibrerer.

Når sensoren har afgivet de tre hurtige blink (rødt, grønt, blåt), er kalibreringen gennemført, og sensoren kan sættes/hænges tilbage.

Som alternativ til manuel kalibrering kan du også vælge at afvente sensorens næste selvkalibrering. Selvkalibrering foretages normalt for hver 700 målinger (hvilket svarer til ca. en gang om ugen med måling hvert 15 minut). Med andre ord kan du starte sensoren op og så vente i op til en uge, så justerer CO2-måleren sig selv.