Sådan arbejder du med tags

Tags er en nem måde at udpege en gruppe af pladser med samme egenskab. Ved at gøre det kan du på en enkel måde få data ud om specifikke typer pladser. Det kan være 'afdelingsnavn', 'underafdeling', 'direktørområde' og så videre.

Tags kan også fortælle noget om pladsens fysiske egenskaber som 'vinduesplads', 'gangplads', 'bredt bord', 'smalt bord', 'hævesænke-bord', 'toskærm-bord', '140x80cm-bord' og så videre.  

En sensor kan have ligeså mange tags, som du har brug for. Du kan altså sagtens have en sensor, der for eksempel har følgende tags: 'Økonomiafdelingen', 'vinduesplads' og '140x80cm-bord'.

Oprettelse af tags: 

Du opretter et eller flere tags ved at gå ind under ADMIN og vælge Arbejdspladser og TAGS. Her skriver du navnet på det tag, du gerne vil oprette og trykker på OPRET TAG.  Så dukker dit nye tag op i den nedenstående liste. Til at starte med er den blå cirkel ud for tagget kun blå. Når du har tildelt tagget til x antal sensorer, vil antallet af sensorer med det tag stå i den blå cirkel.

Tildeling af tags til sensorer:

Du tildeler et tag til en eller flere sensorer ved at gå ind under ADMIN og vælge Arbejdspladser og GRUNDPLAN. Herinde finder du dit nye tag i på listen og trykker på det, så det fremstår i fed skrift. Så har du valgt dette tag og kan herefter klikke på de prikker (pladser) på grundplanen, som skal have dette tag tildelt. Når du gør det, får prikkerne en fed cirkel omkring sig, som betyder, at tagget er tildelt disse pladser.


Sådan fungerer statistik og historik på tags:

Tag er tidsstyrede. Det vil sige, at hvis du har haft tildelt 16 pladser til økonomiafdelingen i en periode og nu gerne vil give afdelingen to ekstra borde, så vil statistikken fra i dag indeholde 18 borde, og kigger du på data historisk, vil den kun indeholde 16 borde. Med andre ord holder tagssystemet styr på historikken. 

Du kan dog godt lave statistik bagud i tid ved at oprette nye tags og tildele pladser til dem. Så vil statistikken omfatte al historik for de pladser, du har tagget i dag. 


VIGTIGT: Når du laver nye tags eller ændringer i tags, skal du være opmærksom på, at der går et par timer, før det afspejler sig i statistikkerne, da de opdateres med faste frekvenser henover dagene. 

Stadig brug for hjælp? Kontakt os Kontakt os